مائدة رمضان..محشى ورق العنب ولحمة متبلة وكنافة بالمانجو

كل يوم اكله جديده في منتدى مطبخ رمضان

المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
همس السما
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 4282
اشترك في: 13 مايو 2010, 09:31
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: صاحب عمل
انا حاليا: متفائل
مكان: مصر

مائدة رمضان..محشى ورق العنب ولحمة متبلة وكنافة بالمانجو

مشاركة بواسطة همس السما »

مائدة رمضان..محشى ورق العنب ولحمة متبلة وكنافة بالمانجو


محشى ورق العنب


صورة

المقادير:

نص كيلو ورق عنب طازج

الحشوة :

مج ونصف رز ابيض مصري
بصله كبيره مبشوره
3 حبات طماطم
4 ملاعق كبيره صلصة طماطم
ملح وفلفل وبهارات وبابريكا
ربع كوب زيت ذره
3 ربطات بقدونس طازح

سائل مرق التسوية :

مج وثلاث ارباع من ماء سلق ورق العنب الطازج “لا تنطبق على ماء سلق ورق العنب المعلب لان به ماده حافظه”
2 ملعقه كبيره صلصه طماطم
عصير نصف ليمونه

طريقة التحضير:

نقوم بتحضير الرز بنقعه في الماء لمده ساعه ونغسله جيدا ونصفيه بعد ذلك

نغسل ورق العنب جيدا اكثر من مره ثم نصفيه ونضع قدر على النار به ماء ونتركه يغلي استعداد لسلق ورق العنب
نبدأ بوضع ورق العنب على دفعات من 2-3 دقائق لكل مجموعه “ستلاحظين ان من الممكن ازاله العروق بيديكِ” لا تطيلين زمن السلق لكي لا يهترئ الورق

الحشوة :

قطعي البقدونس قطع صغيره و ضعي مبشور البصله عليه مع البهارات والملح والبابريكا والفلفل

ثم ضعي صلصه الطماطم والزيت

في خلاط الطماطم اضربي 3 طماطم مع مكعب ونصف ماجي ثم ضعيه على باقي المقادير

اخيرا ضعي الرز المغسول والمصفى واخلطي الكل جيدا

ضعي في قعر القدر شرائح من البطاطس الطازجه
ثم ابدائي برص حبات ورق العنب

نضع في قدر على النار مقادير سائل مرق التسويه

بعد ان يغلي نضعه على القدر الذي به اصابع المحشي نضع طبق في القدر يكون اصغر من مقاس القدر قليلا يغطي المحشي مباشرا وذلك حتى لا يفتح الورق عند التسوية ولتحافظي على شكله ولكمر الحرارة ونتركه على نار عاليه ليغلي جيدا ثم انقليه على نار هادئه واسفل منه الصاجه ليستوي على مهل “طريقته مشابه لطريقة تسويه الأرز”




لحمة بصوص المشروم


صورة

المقادير:
¼ كيلو لحمة ستيك مقطعة شرائح
10 قطع مشروم مقطعة شرائح
½ كوب صلصة طماطم
ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة كبيرة زيت نباتي
2 ملعقة صغيرة توابل
2½ ملعقة كبيرة زبدة
ملح وفلفل أسود
كوب شوربة

طريقة التحضير :
1- تبلي اللحمة بالملح والفلفل الأسود، وبعد كده ادهني الطاسة بالزيت النباتي وحطي اللحمة وسيبيها على النار لحد ما تستوي كويس على الناحيتين، وبعد كده شيلي اللحمة على جنب.
2- حطي زيت الزيتون وملعقة زبدة في الطاسة وضيفي عليها المشروم والملح وقلبيهم على النار لمدة 10 دقائق لحد ما يكون لون المشروم بني، وبعدين ضيفي صلصة الطماطم وقلبيهم مع بعض لمدة 6 دقائق.
3- ضيفي الشوربة على المشروم وقلبيهم على النار وضيفي عليهم فلفل أسود وسيبيها لحد ما تغلي، وبعد كده غطي اللحمة في الصوص على نار هاديه لمدة 5 دقائق، وبعدين شيلي اللحمة من الصوص.
4- سيّحي ملعقة ونصف زبدة في الصوص على النار وضيفي عليهم التوابل وقلبيهم مع بعض، وبعد كده شيلي الصوص من على النار وضيفيه على اللحمة وقدميهم.




شراب السوس (عرقسوس)


صورة

المقادير:
كوب من مسحوق السوس (العرقسوس)
ا ونصف ملعقة صغيرة من الكربونات
10 أكواب ماء

طريقة التحضير:
يوضع مسحوق السوس في طبق ويخلط بالكربونات جيداً ثم يضاف إليه
كوبان من الماء ليصبح لزجاً
يوضع في كيس صغير من قماش الشاش ويربط الكيس على هيئة صرة ثم
يوضع في إناء فيه كمية الماء المطلوبة
تقلب الصرة في الماء حين بعد حين ثم توضع في الثلاجة
يصبح الشراب جاهزاً بعد 6 ساعات يصفى، ويقدم

كنافة بالمانجو والكريمة


صورة

المقادير:

1/2 كيلو كنافة
1 كوب سكر
1/2 كوب سمن 1/2
لتر عصير مانجو (طازج أو معلب)
3 أكواب كريمة خفق
1 كيلو مانجو، مقشر ومقطع مكعبات

طريقة التحضير:

1 – سخني الفرن.
2- اخلطي الكنافة مع السكر والسمن.
3 – إفردي الكنافة على صنية للفرن وإخبزيها لمدة 15-25 دقيقة.
4 – كسّري قطع كنافة.
5 – في وعاء زجاجي، ضعي طبقة واحدة من قطع الكنافة.
6 – إسكبي عليها بعض عصير المانجو.
7 – أضيفي الكريمة المخفوقة.
8 – أضيفي قطع المانجو.
9 – كرر الطبقات: كنافة، عصير، كريمة مخفوقة.
10 – قدميها باردة



سلطة المشروم المشوية


صورة

المقادير:

10 حبات مشروم طازج
1 حبة باذنجان رومى شرائح
1 حبة فلفل أحمر مقطعة شرائح جوليان
2 حبة خيار مقشرة
حزمة جرجير
ملح – فلفل اسود
1 ملعقة صغيرة زعتر – فلفل أحمر حار بودرة
عصير ليمون
2 ملعقة خل ابيض او خل أرز
زيت زيتون

طريقة التحضير:
1- تتبل حبات المشروم بعد نزع اعناقها وشرائح الباذنجان بالملح والفلفل وزيت الزيتون والزعتر والفلفل الحار وتخلط به جيداً.
2- ترفع حبات المشروم وشرائح الباذنجان على مقلاة جريل (مقلاة شوى) وتشوى من الجانبين حتى تنضج وتأخذ علامات الشوى عليها.
3- فى نفس الوقت نمزج الفلفل والخيار والجرجير معاً ثم نضيف عليها حبات المشروم وشرائح الباذنجان ,ونجهز التتبيلة بمزج الخل مع عصير الليمون ورشة من التوابل والملح والفلفل وزيت الزيتون وتخلط معاًجيداًثم تتبل بها السلطة وتترك حتى وقت التقديم.
أضف رد جديد

العودة إلى ”منتدى مطبخ رمضان“